Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura
  • Portii : 12
  • Timp pregatire : 20m
  • Timp gatire : 60m
  • Gata in : 1:20 h

Vrei sa pregatesti un desert racoritor si delicios? Cheesecake-ul cu zmeura desertul de sezon pe care trebuie sa il faci neaparat.

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 8
Voteaza

8 persoane au votat reteta

3.311

Ingrediente

  • 750 gr crema de branza
  • 310 ml smantana pentru frisca
  • 140 gr zahar
  • 2 oua intregi si un galbenus
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 250 gr zmeura
  • 80 gr zahar
  • 2 plicute zahar vanilat

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru a prepara un cheesecake cu zmeura cat mai gustos care sa nu aiba crapaturi pe suprafata dupa ce se raceste, este foarte important sa pregatiti din timp toate ingredientele, astfel incat acestea sa ajunga la temperatura camerei.

Pasul 2

In prima etapa vom pregati blatul pentru cheesecake. Macina fin cele 300 de grame de biscuiti digestivi cu ajutorul robotului de bucatarie (1 minut este suficient), dupa care amesteca biscuitii macinati cu 100 de grame de unt topit, pana obtii o compozitie sfaramicioasa. Pentru acest cheesecake am folosit o forma de tort cu inel detasabil cu diametrul de 26 de centimetri. Unge bine forma cu unt, adauga compozitia de biscuiti si niveleaza bine totul.

Pasul 3

Sa trecem la umplutura pentru cheesecake. Pune intr-un vas smantana pentru frisca si bate-o cu telul 1-2 minute, pana isi mareste volumul. Adauga cele 140 de grame de zahar, cele doua pliculete de zahar vanilat si crema de branza (pentru aceasta reteta am folosit crema de branza Philadelphia, insa poti folosi si Mascarpone daca doresti) si omogenizeaza compozitia cu telul (nu iti recomand sa folosesti mixerul). Adauga apoi cele doua oua plus galbenusul si amesteca bine toate ingredientele.

Pasul 4

Aprinde cuptorul si lasa-l pe minim ca sa se incalzeasca. Intre timp, toarna compozitia obtinuta in forma de tort peste blatul de biscuiti si misca usor forma pentru a distribui uniform crema. Introdu cheesecake-ul la cuptor pentru 40 - 45 de minute. Aici depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia, eu am tinut cheescake-ul la cuptor pe primul grilaj de sus cu focul minim timp de 45 de minute si a iesit numai bun.

Pasul 5

Este important ca in primele 30 de minute sa nu deschizi usa cuptorului, altfel cheesecake-ul va crapa la suprafata. Cheesecake-ul este facut atunci cand crema de branza este intarita spre margini, iar in centru are o consistenta de jeleu. Cand este gata, opreste focul, deschide usa cuptorului si lasa cheesecake-ul sa se raceasca treptat in cuptor, pentru a evita aparitia crapaturilor. Dupa 45 de minute scoate forma de tort din cuptor si las-o pe un gratar pana se raceste complet. Da cheesecake-ul la frigider peste noapte ca sa se intareasca bine crema.

Pasul 6

Pentru sosul de zmeura, pune pe foc o cratita cu cele 250 de grame de zmeura, 80 de grame de zahar si 2 linguri de apa. Fierbe timp de 10 minute, pana cand sosul are o consistenta cremoasa. Lasa sosul de zmeura sa se raceasca si trece-l printr-o sita fina, pentru a indeparta toate semintele.

Serveste cheesecake-ul cu zmeura proaspata si sos de zmeura. Pofta buna!

Cheesecake cu zmeura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline