Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese
  • Portii : 12
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 40m
  • Gata in : 50m

Clafoutis cu cirese este inca unul din deliciile bucatariei franceze, fiind un desert de vara racoritor si aromat datorita fructelor proaspete. In mod traditional, clafoutis se prepara cu cirese intregi, cu tot cu samburi, insa poti folosi si alte fructe, cum ar fi visine, capsuni, caise sau fructe de padure.

Rating mediu

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Voteaza

6 persoane au votat reteta

1.094

Ingrediente

  • 600 grame cirese (fara samburi)
  • 4 oua
  • 120 grame zahar
  • 160 grame faina
  • 260 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 40 grame unt

Mod de preparare

Pasul 1

Primul pas pentru a prepara clafoutis cu cirese este sa speli bine ciresele si sa le cureti coditele. Poti folosi ciresele cu tot cu smaburi, insa daca ai copii mici iti recomand sa scoti samburii. Lasa ciresele sa se scurga cateva minute intr-o strecuratoare, apoi unge bine cu unt o tava antiaderenta pentru tarte cu diametrul de 26 de centimetri si aseaza ciresele in asa fel incat sa acopere tot fundul tavii.

Pasul 2

Pentru compozitie, amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si bate-le spuma cu mixerul. Adauga laptele si omogenizeaza bine compozitia, apoi adauga treptat faina in ploaie, pentru a nu se face cocoloase. Ca textura, compozitia trebuie sa fie un pic mai densa decat cea pentru clatite.

Pasul 3

Toarna compozitia peste cirese si da tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 40 de minute. Prajitura este gata cand este rumenita uniform la suprafata. Poti testa daca prajitura este facuta si cu ajutorul unei scobitori, care trebuie sa iasa curata din aluat.

Pasul 4

Cand este gata, opreste focul, deschide usa cuptorului si lasa prajitura sa se raceasca treptat in cuptor. In acest fel, prajitura nu se va lasa si nu se va crapa.

Poti servi clafoutis cu cirese caldut sau il poti da la frigider peste noapte. Inainte de servire pudreaza prajitura cu zahar pudra. Pofta buna!

Clafoutis cu cirese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline