Mini cheesecake cu lemon curd

Mini cheesecake cu lemon curd
  • Portii : 18
  • Timp pregatire : 20m
  • Timp gatire : 50m
  • Gata in : 3:00 h

Daca esti innebunit dupa cheesecake-uri, atunci iti promit ca aceste mini cheesecake-uri cu lemon curd vor fi un adevarat deliciu pentru tine. Reteta este destul de usoara, insa rezultatul este unul spectaculos, atat din punct de vedere al gustului, care combina notele de vanilie cu gustul usor intepator al lemon curd-ului, cat si din punct de vedere vizual. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie:

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 3
Voteaza

3 persoane au votat reteta

1.004

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 130 grame biscuiti digestivi
  • 50 grame unt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • Pentru umplutura
  • 600 grame crema de branza
  • 100 grame zahar
  • 2 oua mari si un galbenus
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru lemon curd
  • 3 galbenusuri medii
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 45 ml suc de lamaie
  • 100 grame zahar
  • 50 grame unt
  • Pentru decorat
  • capsuni, afine, zmeura

Mod de preparare

Pasul 1

Asa cum v-am spus si la celelalte retete de cheesecake, este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei inainte de a incepe. Pentru a pregati blatul, macina fin cele 130 de grame de biscuiti digestivi cu ajutorul robotului de bucatarie (1 minut este suficient), dupa care amesteca biscuitii macinati cu 50 de grame de unt topit, pana obtii o compozitie sfaramicioasa. Compozitia obtinuta se distribuie in 18 forme pentru muffins si se preseaza bine.

Pasul 2

Sa trecem la compozitia pentru cheesecake. Bate crema de branza cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza 1-2 minute la viteza medie. Adauga apoi ouale si galbenusul unul cate unul, mixand la viteza mica. Compozitia astfel obtinuta se distribuie in formele pentru muffins, asigurandu-va ca raman 3-4 milimetri pana la marginea superioara a formelor. Mini cheesecake-urile se dau la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Focul trebuie sa fie mic, si va recomand sa puneti tava pe primul etaj de sus al cuptorului, pentru ca blatul sa nu se arda. Dupa cele 25 de minute, opriti focul si lasati mini cheesecake-urile sa se raceasca treptat in cuptor. In acest fel, mini cheesecake-urile nu se vor lasa si nu se vor crapa la suprafata.

Pasul 3

Intre timp poti pregati lemon curd-ul. Amesteca toate ingredientele intr-un vas termorezistent, pe care il pui apoi deasupra altui vas cu apa care fierbe la foc mic. Gateste totul timp de 20-25 de minute la bain marie, amestecand frecvent pana cand curd-ul se ingroasa. Cand este gata, strecoara lemon curd-ul printr-o sita fina, pentru a elimina coaja de lamaie.

Pentru montajul final, intinde cate o lingurita de lemon curd pe fiecare mini cheesecake, apoi decoreaza cu fructe proaspete. Pofta buna!

Mini cheesecake cu lemon curd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline