Piept de pui cu smantana si ciuperci

Piept de pui cu smantana si ciuperci
  • Portii : 6
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 20m
  • Gata in : 30m

Desi tocmai au trecut sarbatorile si ar fi fost potrivita o mancare ceva mai usoara, zilele acestea mi s-a facut pofta de una dintre mancarurile mele preferate - piept de pui cu smantana si ciuperci, o mancare gustoasa, satioasa, dar in acelasi timp foarte simplu de facut. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie:

Rating mediu

(2.8 / 5)

2.8 5 4
Voteaza

4 persoane au votat reteta

3.514

Ingrediente

  • 700 grame piept de pui
  • 400 grame ciuperci (champignon)
  • 400 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
  • 1 ceapa galbena
  • 1-2 lingurite de amidon (in functie de consistenta dorita)
  • 60 ml vin alb demisec (optional)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • usturoi pudra (optional)

Mod de preparare

Pasul 1

In primul rand trebuie sa pregatesti carnea. Taie pieptul de pui in fasii de maxim 1 centrimetru grosime si asezoneaza-l cu sare si piper alb macinat. Pentru un plus de gust, poti adauga si putin usturoi pudra peste pieptul de pui.

Pasul 2

Sa ne ocupam de legume. Daca ai ciuperci champignon proaspete, spala-le bine sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Eu nu obisnuiesc sa curat ciupercile de coaja, fiindca se pierde cea mai mare parte din aroma, insa poti face acest lucru daca doresti. Daca nu ai ciuperci proaspete, poti folosi la fel de bine ciuperci intregi la conserva. Dupa ce ai terminat cu ciupercile, toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o cratita incapatoare in 2-3 linguri de ulei la foc mediu.

Pasul 3

Dupa 2 minute, adauga fasiile de piept de pui si soteaza totul la foc mai mare timp de 5 - 6 minute, pana cand carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adauga apoi ciupercile si soteaza totul inca 3 - 4 minute si stinge cu 60 de ml de vin alb demisec. Lasa mancarea sa fiarba la foc mediu inca 7-8 minute, pana cand incepe sa scada sosul, apoi adauga smantana pentru gatit, amestecata in prealabil cu amidonul. Daca doresti un sos mai dens si mai cremos, foloseste 2 lingurite de amidon. Pentru un sos de smantana mai lichid, este suficienta o lingurita.

Pasul 4

Pieptul de pui cu smantana si ciuperci se mai lasa pe foc inca 2-3 minute, pana cand sosul de smantana incepe sa se ingroase usor. Asezoneaza cu sare si piper alb dupa gust, apoi stinge focul.

Eu prefer sa servesc pieptul de pui cu smantana si ciuperci alaturi de mamaliguta si asezonat cu patrunjel proaspat tocat, asa cum se poate vedea si in sugestia de prezentare. Pofta buna!

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline