Prajitura marocana cu portocale si migdale

Prajitura marocana
  • Portii : 16
  • Timp pregatire : 20m
  • Timp gatire : 3:00 h
  • Gata in : 3:20 h

Desertul de astazi este dedicat cu precadere iubitorilor de portocale. Prajitura marocana cu portocale si migdale iti va alinta simturile cu un parfum imbietor de portocale si un gust dulce - amarui inconfundabil. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie:

Rating mediu

(4 / 5)

4 5 3
Voteaza

3 persoane au votat reteta

808

Ingrediente

  • 2 portocale medii (aprox. 600 grame)
  • 200 grame faina de migdale alba
  • 250 grame zahar
  • 6 oua
  • 50 grame faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 40 grame migdale crude

Mod de preparare

Pasul 1

Aroma puternica a prajiturii marocane este data de faptul ca portocalele vor fi incorporate cu totul in blat. Deoarece coaja de portocala tinde sa fie destul de amaruie, sunt necesare cateva pregatiri in prealabil. Pune o oala de 5 litri pe foc si pune portocalele intregi la fiert la foc mic. Portocalele se fierb timp de 2 ore, pana cand incepe sa crape coaja. Scoate apoi portocalele si lasa-le sa se raceasca, taie-le in sferturi si scoate samburii. Paseaza portocalele cu blender-ul vertical sau cu ajutorul robotului de bucatarie pana cand obtii un piure fin.

Pasul 2

Sa trecem la pregatirea compozitiei pentru prajitura marocana. Pentru a obtine o nuanta de portocaliu cat mai frumoasa, iti recomand sa folosesti faina alba de migdale. Daca nu gasesti sa cumperi, ai doua alternative la indemana. Prima varianta este sa cumperi faina de migdale macinate cu tot cu coaja, care sa gaseste la plafar sau la raioanele specializate din hypermarket-uri si sa o cerni de mai multe ori. A doua varianta este sa iti prepari singur faina de migdale. Opareste migdalele crude doua minute, indeparteaza-le coaja si lasa-le la uscat timp de 24 de ore. Macina apoi migdalele cateva minute cu ajutorul robotului de bucatarie si vei obtine faina de migdale alba.

Pasul 3

Bate cele 6 oua cu zaharul intr-un bol incapator. Adauga treptat faina de migdale si faina amestecata cu praful de copt, pana cand obtii un amestec omogen. Incorporeaza in cele din urma piureul de portocale in compozitie, pe care o torni intr-o tava cu inel cu diametrul de 23 de centimetri, unsa in prealabil cu putin ulei.

Pasul 4

Pune prajitura marocana la copt la foc mediu in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce trec 40 de minute, adauga restul de migdale crude taiate grosier si lasa prajitura la cuptor inca 15 - 20 de minute, pana cand se rumeneste uniform.

Prajitura marocana se lasa la racit cateva ore, apoi se poate servi ca atare sau cu un topping de frisca. Pofta buna sa aveti!

Prajitura marocana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline