Risotto cu rosii uscate

Risotto cu rosii uscate, piept de pui si baby spinach
  • Portii : 4
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 20m
  • Gata in : 30m

Cum aseara mi se facuse pofta de risotto, iar in frigider mai aveam rosii uscate ramase de la reteta de scones cu branza , am decis sa pregatesc un risotto cu rosii uscate, imbogatit cu piept de pui si baby spinach. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta:

Rating mediu

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Voteaza

7 persoane au votat reteta

1.362

Ingrediente

  • 300 grame piept de pui dezosat
  • 230 grame orez pentru risotto (1 cana)
  • 7 - 8 rosii uscate
  • 50 grame baby spinach
  • 1 ceapa galbena
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec (de exemplu Riesling italian)
  • 25 grame unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei de masline
  • ierburi provence
  • piper mozaic proaspat macinat
  • sare de mare
  • 1.5 litri apa sau stock de legume

Mod de preparare

Pasul 1

Primul pas este se pregatesti toate ingredientele de care vei avea nevoie. Mai intai, curata si spala bine pieptul de pui, taie-l in cubulete potrivite si asezoneaza-l cu sare, piper mozaic proaspat macinat, ierburi de provence, putin usturoi pudra si sare de mare, apoi lasa-l sa se odihneasca 10 minute, pentru a se combina aromele. Toaca ceapa galbena si usturoiul marunt, apoi spala baby spinach-ul si lasa-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Spala orezul intr-o singura apa, suficient cat sa indepartezi eventualele impuritati si pentru a nu elimina prea mult din amidonul care se gaseste in mod natural in boabele de orez, care face ca risotto-ul final sa fie foarte cremos. Tot acum poti pune la fiert stock-ul de legume de care vei avea nevoie pentru a pregati risotto-ul. Daca nu ai stock de legume, poti folosi apa (poti adauga concentrat de legume ca inlocuitor, eu nu am facut acest lucru deoarece nu imi place sa folosesc aditivi in mancare).

Pasul 2

Pentru a termina acest preparat cat mai rapid, vei avea nevoie de o tigaie si de o cratita (de preferinta anti-aderente) ca sa poti pregati totul in paralel. Pentru usurinta, iti voi prezenta pasii separat.

Pasul 3

Pune 15 grame de unt la topit in tigaie si adauga cubuletele din piept de pui, pe care le lasi sa se rumeneasca timp de 5 - 6 minute la foc iute, amestecand din cand in cand pentru a obtine o crusta uniforma. Dupa ce sunt gata, scoate cubuletele din piept de pui pe un servet de bucatarie.

Pasul 4

Sa trecem la risotto. Pune 2 linguri de ulei de masline la incins in cratita si adauga ceapa, pe care o calesti 2 minute la foc mediu, pana cand devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat marunt si caleste inca 1 minut (atentie mare sa nu arzi usturoiul, deoarece devine amar), apoi adauga cei 50 ml de vin alb sec. Lasa sa fiarba 2 - 3 minute, pana se evapora alcoolul, dupa care adaugi orezul, pe care il lasi sa se caleasca 30 de secunde, amestecand usor. Lasa focul la minim si adauga 2 polonice din stock-ul de legume (sau apa) fierbinte, amestecand din cand in cand, pentru a elibera amidonul din orez, si completeaza cu stock de legume de fiecare data cand scade lichidul. In functie de tipul de orez, poti obtine un risotto al dente dupa 14 - 15 minute de fiert, si vei avea nevoie de aproximativ 6 - 7 polonice de lichid (daca folosesti un polonic mai mare).

Pasul 5

Cu 1 minut inainte de a opri focul, adauga in risotto rosiile uscate tocate potrivit, pieptul de pui si baby spinach-ul si amesteca totul bine. Opreste apoi focul, asezoneaza cu sare si piper si adauga 10 grame de unt si cele 2 linguri de parmezan ras. Incorporeaza toate ingredientele bine, amestecand usor cu o lingura de lemn. Untul si parmezanul adaugate la final au rolul de a oferi risotto-ului o consistenta mai cremoasa si un gust aparte.

Serveste risotto-ul cu rosii uscate, piept de pui si baby spinach ca atare, alaturi de un pahar de vin alb sec. Pofta buna!

Risotto cu rosii uscate, piept de pui si baby spinach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline