Scones cu branza si rosii uscate

Scones cu branza
  • Portii : 20
  • Timp pregatire : 20m
  • Timp gatire : 15m
  • Gata in : 35m

Scones (biscuiti) sunt un preparat traditional englezesc, fiind foarte versatili din punct de vedere al ingredientelor pe care le poti folosi. Poti face scones cu fructe pentru micul dejun, sau scones sarati pentru o gustare delicioasa. Astazi iti voi prezenta o reteta pentru scones cu branza si rosii uscate.

Rating mediu

(4.9 / 5)

4.9 5 8
Voteaza

8 persoane au votat reteta

1.181

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 200 grame branza feta
  • 200 grame smantana
  • 170 grame unt
  • 1 ou
  • 6 rosii deshidratate
  • 2 si 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita oregano
  • 1 ou pentru glazurat
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Pasul 1

Cel mai important pas inainte de a incepe sa prepari scones cu branza si rosii uscate este sa pornesti cuptorul si sa il lasi sa se incalzeasca bine. Dupa aceasta poti incepe sa pregatesti aluatul. Amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si piperul. Adauga apoi untul taiat bucatele mici si amesteca-l cu faina pana obtii o compozitie nisipoasa (la acest pas poti folosi si robotul de bucatarie daca doresti).

Pasul 2

Adauga apoi branza feta rasa pe razatoarea mare, rosiile uscate tocate in bucatele mici si oregano (daca gasesti proaspat este cu atat mai bine) si amesteca usor ingredientele. Eu am folosit rosii deshidratate in ulei, care au dat o aroma extraordinara acestor scones cu branza. Intr-un vas separat amesteca usor oul cu smantana cu ajutorul unei furculite, apoi adauga amestecul peste faina.

Pasul 3

Framanta aluatul timp de 2 - 3 minute, pana cand toate ingredientele se omogenizeaza, iar aluatul nu mai este lipicios. Ruleaza apoi aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 centrimetru si taie cercuri mari cu ajutorul unui pahar sau al unei forme pentru biscuiti. Aseaza cercurile intr-o tava de cuptor pe o foaie de hartie pentru copt, apoi bate un ou si unge-le cu o pensula. Presara apoi sare si boia de ardei dulce si da biscuitii la cuptor timp de 15 minute la o temperatura de 200 de grade Celsius, pana devin aurii la suprafata.

Poti servi scones cu branza si rosii uscate la micul dejun cu unt sau crema de branza sau, de ce nu, alaturi de o bere impreuna cu prietenii. Pofta buna!

Scones cu branza

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline