Shakshuka

shakshuka_plating_full
  • Portii : 6
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 30m
  • Gata in : 40m

Shakshuka este o mancare cu origini tunisiene, fiind consumata in mod traditional la micul dejun. Daca vrei sa iti impresionezi familia sau prietenii cu o explozie de culoare si arome orientale, trebuie neaparat sa le prepari shakshuka.

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 5
Voteaza

5 persoane au votat reteta

1.118

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 conserve rosii cuburi
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita paprika picanta
  • 1 lingurita turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 2 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune chimionul sa se prajeasca in 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie anti-aderenta. Dupa 1-2 minute adauga si ceapa rosie taiata fasii subtiri si las-o 4-5 minute pana devine moale (optional, poti adauga in acest moment si doi catei de usturoi tocati marunt).

Pasul 2

Adauga si ardeiul gras taiat fasii lungi si subtiri si caleste totul inca 4-5 minute, pana incepe sa se inmoaie ardeiul. Dupa aceasta, adauga rosiile cuburi, paprika, turmeric, sarea si piperul si amesteca toate ingredientele bine. Acopera tigaia cu un capac si lasa sosul sa scada timp de 10-15 minute, pana cand devine bine inchegat. Gusta sosul si daca este cazul mai adauga condimente pentru ca totul sa fie pe gustul tau.

Pasul 3

Acum urmeaza sa faci cu o lingura cate un cuib pentru fiecare ou in sosul de rosii. Sparge cate un ou in fiecare cuib, dupa care acopera tigaia pentru inca 6-7 minute, astfel incat albusul sa fie facut, dar galbenusurile sa ramana moi, deoarece in acest fel shakshuka va avea un gust mult mai delicios. Ia tigaia de pe foc si presara patrunjel proaspat tocat.

Shakshuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline