Somon cu paste cu cerneala de sepie

Somon cu paste cu cerneala de sepie
  • Portii : 2
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 20m
  • Gata in : 30m

Somonul cu paste cu cerneala de sepie este un preparat usor si rapid, perfect pentru o cina delicioasa in doi. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta:

Rating mediu

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Voteaza

6 persoane au votat reteta

1.256

Ingrediente

  • 2 medalioane somon
  • 130 grame tagliatelle cu cerneala de sepie
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 20 grame de unt
  • ierburi Provence uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • sare de mare
  • piper mozaic

Mod de preparare

Pasul 1

Spala medalioanele de somon si curata-le bine de solzi, apoi usuca-le usor cu un servet de bucatarie. Unge bucatile de somon pe ambele parti cu putin ulei de masline, apoi asezoneaza-le cu ierburi Provence, sare de mare si piper mozaic proaspat macinat.

Pasul 2

Lasa pestele sa se odihneasca timp de 10 minute, pentru a se intrepatrunde aromele, timp in care poti fierbe pastele cu cerneala de sepie pentru timpul indicat pe ambalaj (in cazul meu, 5 minute pentru a obtine paste al dente). Cand pastele sunt gata, scurge-le de apa si clateste-le cu putina apa rece, ca sa nu se lipeasca.

Pasul 3

Pune untul la topit intr-o tigaie si caleste usturoiul taiat felii timp de un minut si jumatate, suficient cat sa se aromatizeze untul. Scoate usturoiul din tigaie, adauga smantana pentru gatit si las-o sa clocoteasca la foc mic timp de 2 - 3 minute, pana se ingroasa usor. Adauga apoi pastele si asezoneaza cu sare de mare, piper mozaic proaspat macinat si patrunjel proaspat tocat. Intre timp, frige somonul pe grill cate 4 minute pe fiecare parte, suficient cat sa prinda o crusta aurie, usor crocanta.

Somonul la gratar se serveste alaturi de pastele cu cerneala de sepie, asezonat cu putina coaja rasa de lamaie. Pofta buna!

Somon cu paste cu cerneala de sepie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline