Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca
  • Portii : 2
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 10m
  • Gata in : 20m

Sunt de parere ca de cele mai multe ori putem face mancare foarte buna si din ingrediente putine. Spaghetti alla puttanesca, un preparat foarte popular in zona Lazio din Italia, se incadreaza cu usurinta in categoria felurilor principale care se prepara foarte usor, din putine ingrediente, avand insa o aroma si o textura aparte. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru doua portii de spaghetti alla puttanesca.

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 1
Voteaza

1 persoane au votat reteta

708

 

Ingrediente

  • 160 grame de spaghete
  • 60 grame masline negre fara samburi
  • 20 grame masline verzi fara samburi (optional)
  • 250 grame rosii bine coapte / 250 grame rosii cuburi in bulion
  • 1 lingura capere sarate
  • 2 catei de usturoi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 fileuri de ansoa (optional)
  • patrunjel verde
  • ardei iute chilli (proaspat sau fulgi uscati)
  • sare de mare

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru a obtine spaghetti alla puttanesca cu un gust si o textura cat mai bune, este important sa combini pastele cu sosul la momentul potrivit, drept pentru care spaghetele si sosul trebuie gatite in paralel. Pune mai intai o oala cu 3 litri de apa la fiert. Pana cand incepe sa clocoteasca, te poti ocupa de restul ingredientelor. Usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului si se toaca marunt, maslinele se taie rondele, iar ansoa se marunteste. Ansoa se foloseste in mod traditional pentru aceasta reteta in zona Lazio, in timp ce in zona Napoli nu se regaseste in preparat. Daca folosesti rosii proaspete, acestea trebuie oparite 30 de secunde, decojite si curatate de seminte si tocate cuburi.

Pasul 2

Incinge intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei de masline si caleste usturoiul 20 - 30 de secunde, apoi adauga maslinele, caperele, fileurile de ansoa si ardeiul iute si caleste-le la foc mediu 2-3 minute. In acest moment apa pentru spaghete ar trebui sa clocoteasca, asa ca poti pune pastele la fiert. Este important ca pastele sa fie fierte al dente, asa ca este indicat sa verifici timpul de fierbere de pe ambalaj (de exemplu, eu am folosit spaghete Barilla nr. 5, care au timp de fierbere 8 minute / 6 minute pentru al dente).

Pasul 3

Cat timp fierb pastele, adauga in tigaie rosiile tocate cuburi sau rosiile cuburi in bulion, si lasa sosul sa fiarba la foc mediu timp de 6 - 7 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce pastele sunt fierte, scurge-le de apa si adauga-le direct in tigaie, amestecand usor cu ajutorul unui cleste pentru paste si lasa-le pe foc mic inca 1-2 minute. Acest pas este important deoarece sosul trebuie sa fie absorbit de paste cat mai bine. Adauga apoi patrunjelul proaspat tocat si sare dupa gust si opreste focul.

Spaghetti alla puttanesca se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb. Sa aveti pofta!

Spaghetti alla puttanesca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline