Supa crema de ardei copti

Supa crema de ardei copti
  • Portii : 6
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 20m
  • Gata in : 30m

Avand in vedere ca ne apropiem cu pasi repezi de iarna, am simtit nevoia sa mananc o supa calda, cu o tenta de toamna tarzie. Astfel, am optat pentru o supa crema de ardei copti, care combina cu succes dulceata ardeilor copti cu usoare note de fum. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta supa crema:

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 3
Voteaza

3 persoane au votat reteta

403

Ingrediente

  • 6 ardei capia copti
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 cartof mediu
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 ramurica cimbru proaspat / cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute (optional)

Mod de preparare

Pasul 1

Primul pas inainte de a incepe sa pregatesti supa crema de ardei copti este sa coci ardeii capia. Pentru a obtine un gust cu o usoara tenta de fum, iti recomand sa coci ardeii direct pe plita sau pe grill. Dupa ce ardeii s-au copt, pune-i intr-un vas acoperit si lasa-i sa se raceasca si sa-si lase zeama, pe care o vei folosi la prepararea supei pentru a obtine un plus de gust. Tot ce ramane este sa cureti bine ardeii copti si sa indepartezi cotorul si semintele, apoi poti incepe sa pregatesti supa crema.

Pasul 2

Pune la fiert intr-o cratita incapatoare 1 litru de apa (daca ai supa de pui, cu atat mai bine). Pana cand incepe apa sa clocoteasca, taie ceapa, cartoful si morcovul in bucati potrivite, apoi pune-le la fiert impreuna cu ardeii capia, zeama de la ardei si trei catei de usturoi striviti cu lama cutitului. Lasa totul sa fiarba timp de 15-20 de minute, pana cand cartoful este fiert.

Pasul 3

Pentru a putea controla mai bine consistenta supei, eu prefer sa scurg mai intai zeama in care au fiert legumele in alta cratita. Pune apoi legumele in blender impreuna cu jumatate din zeama si paseaza totul bine. Pune crema obtinuta din nou pe foc, adauga 100ml de smantana lichida pentru gatit, inca 2-3 polonice din zeama ramasa si o crenguta de cimbru proaspat (poate fi inlocuit cu cimbru uscat). Adauga sare si piper proaspat macinat dupa gust (optional poti pune si un praf de boia de ardei iute) si da inca un clocot.

Supa crema de ardei copti se asezoneaza dupa preferinte cu piper proaspat macinat, smantana si crutoane. Pofta buna sa aveti!

Supa crema de ardei copti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline