Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli
  • Portii : 4
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 25m
  • Gata in : 35m

Iti este pofta de o supa gustoasa si bogata in vitamine si minerale? Supa crema de broccoli se prepara rapid si se poate servi calda sau rece, in functie de preferinte.

Rating mediu

(5 / 5)

5 5 5
Voteaza

5 persoane au votat reteta

1.233

Ingrediente

  • 400gr broccoli
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 telina mica (70gr)
  • 1.2 litri apa
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline (optional)
  • piper mozaic (optional)

Mod de preparare

Pasul 1

Primul pas pentru a prepara supa crema de broccoli este sa pui 1.2 litri de apa la fiert. Intre timp curata ceapa cartofii si telina, taie-le in bucati mari si pune-le la fiert. Daca ai ales broccoli proaspat, ceea ce iti recomand, spala-l bine, desprinde buchetelele cu un cutit si pune-le la fiert impreuna cu restul de legume. Daca doresti, poti folosi si broccoli congelat.

Pasul 2

Fierbe legumele timp 15 - 20 de minute, dupa care opreste focul. Eu am ales sa scot telina inainte de a trece totul prin blender, deoarece aroma lasata in supa era suficienta. Opreste 1 - 2 polonice de apa in care au fiert legumele intr-un vas separat, dupa care paseaza legumele folosind blender-ul vertical sau robotul de bucatarie.

Pasul 3

Daca vrei sa obtii o supa crema de broccoli mai lichida, poti adauga din supa pusa deoparte anterior. Cea mai potrivita consistenta este atunci cand supa curge relativ usor din lingura, iar textura este una spumoasa. Supa crema astfel obtinuta se mai pune sa fiarba inca 2 - 3 minute, moment in care adaugi sarea si piperul alb dupa gust.

Pasul 4

La servire, supa crema de broccoli se poate decora cu putin ulei de masline si piper mozaic proaspat macinat, alaturi de bruschete unse cu ulei de masline, presarate cu putin piper si cimbru macinat.

Supa crema de broccoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline