Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci
  • Portii : 6
  • Timp pregatire : 10m
  • Timp gatire : 25m
  • Gata in : 35m

Pentru astazi am pregatit o supa crema de ciuperci gustoasa si hranitoare, numai buna pentru a face fata unei zile calduroase de vara. Sa vedem care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta supa:

Rating mediu

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Voteaza

4 persoane au votat reteta

2.343

Ingrediente

  • 500 grame ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 cartof
  • 1 telina mica (70gr)
  • 1 radacina de patrunjel
  • 120 ml smantana pentru gatit
  • 20 grame de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1.2 litri supa de legume / apa

Mod de preparare

Pasul 1

Primul pas pentru a prepara supa crema de ciuperci este sa pui 1.2 litri de supa de legume sau apa la fiert. Intre timp curata ceapa, cartofii, telina si radacina de patrunjel si taie-le in bucati mari. Ciupercile se spala bine sub jet de apa, pentru a indeparta pamantul si eventualele impuritati si rup piciorusele, deoarece acestea au in general o textura mai lemnoasa. Daca doresti, poti curata ciupercile de coaja, insa vei pierde din aroma supei. Pune deoparte 7 - 8 ciuperci, apoi pune toate legumele la fiert. Lasa legumele sa fiarba timp de 15 - 20 de minute, amestecand din cand in cand. Cand sunt gata, opreste focul.

Pasul 2

Pune deoparte intr-un vas separat jumatate din apa, apoi paseaza legumele cu blender-ul vertical sau in robotul de bucatarie, adaugand apa daca este nevoie. Pune inapoi cratita pe foc mic si adauga smantana pentru gatit, amestecand pana se incorporeaza bine. Daca iti place ca supa crema de ciuperci sa fie mai lichida, mai poti adauga 1 - 2 polonice din supa de legume. Asezoneaza apoi supa crema de ciuperci cu sare, piper alb si cimbru dupa gust si lasa supa sa fiarba 2 - 3 minute, pana cand incepe sa se ingroase usor, apoi opreste focul.

Pasul 3

Toaca ciupercile pe care le-ai pus deoparte in lamele potrivite si zdrobeste cei doi catei de usturoi cu lama cutitului. Pune intr-o tigaie untul si uleiul de masline si caleste cateii de usturoi 1 - 2 minute, suficient cat sa se elibereze aroma, apoi scoate-i din tigaie. Adauga ciupercile tocate si caleste-le 3 - 4 minute la foc mare, amestecand des, pana cand capata o crusta aurie. Asezoneaza cu sare si piper, apoi opreste focul.

Supa crema de ciuperci se poate servi calda sau rece, decorata cu ciupercile calite si cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Supa crema de ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline