Supa crema de rosii

Supa crema de rosii
  • Portii : 5
  • Timp pregatire : 5m
  • Timp gatire : 25m
  • Gata in : 30m

Pornind de la ideea ca de cele mai multe ori dintr-o reteta simpla poti obtine un preparat foarte gustos, va prezint astazi o reteta pentru supa crema de rosii cu putine ingrediente, care are insa o savoare aparte. Cum nu este inca sezonul rosiilor de gradina, am folosit rosii la conserva, insa gustul a fost la fel de bun.

Rating mediu

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Voteaza

4 persoane au votat reteta

674

Ingrediente

  • 1 litru suc de rosii
  • 2 conserve rosii decojite cuburi
  • 2 linguri busuioc proaspat tocat
  • 150 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
  • 1 ceapa galbena
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper mozaic proaspat macinat
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru aceasta supa crema de rosii ai nevoie de o oala incapatoare, de minim 3 litri. Toaca ceapa rondele si caleste-o 2-3 minute in doua linguri de ulei de masline. Cand devine sticloasa, adauga sucul de rosii si rosiile cuburi si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.

Pasul 2

Opreste apoi focul, adauga busuiocul tocat si smantana pentru gatit si paseaza totul bine cu blenderul vertical (sau cu ajutorul robotului de bucatarie). Asezoneaza apoi supa crema de rosii dupa gust cu sare si piper mozaic proaspat macinat.

La servire, poti orna supa crema de rosii cu putin busuioc proaspat tocat si smantana. In plus, pentru o savoare aparte, poti pregati rapid crutoane asezonate cu ulei de masline si usturoi. Pofta buna!

Supa crema de rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Inline