Supa crema de sfecla rosie

  • Portii : 6
  • Timp pregatire : 15m
  • Timp gatire : 25m
  • Gata in : 40m

Daca iti place sfecla rosie atat de mult cat imi place mie, atunci trebuie sa incerci neaparat o supa crema de sfecla rosie, o supa gustoasa si plina de vitamine si minerale. Sa vedem de ce ingrediente ai nevoie:

Rating mediu

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Voteaza

5 persoane au votat reteta

1.316

Ingrediente

  • 400 grame sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cartofi medii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1.5 litri de apa

Mod de preparare

Pasul 1

In primul rand pune apa la fiert, apoi ocupa-te de legume. Curata bine sfecla, morcovii, cartofii, ardeiul gras rosu si ceapa rosie si taie-le in bucati mai mari, apoi pune-le la fiert timp de 20 de minute. Stinge focul si opreste 2 - 3 polonice din apa in care au fiert legumele, apoi paseaza legumele cu ajutorul unui blender vertical sau la robotul de bucatarie.

Pasul 2

Daca vrei sa obtii o supa crema de sfecla rosie mai lichida, poti adauga din supa pusa deoparte anterior. Cea mai potrivita consistenta este atunci cand supa curge relativ usor din lingura, iar textura este una spumoasa.

Pasul 3

Pune supa la fiert inca 2 - 3 minute si adauga zeama de lamaie, altfel supa crema va fi foarte dulce. Optional, poti adauga si o lingura de pasta de tomate, pentru a obtine un gust mai acrisor. Asezoneaza apoi cu sare, piper si cimbru uscat dupa gust (daca ai cimbru proaspat, frunzele de pe o crenguta sunt suficiente).

Cand servesti supa crema de sfecla rosie o poti decora cu putin piper proaspat macinat si patrunjel tocat marunt, sau cu o lingura de smantana si hrean proaspat ras. Pofta buna!

 

supa-crema-de-sfecla-rosie-plating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline